Любопитно

15 начина да промените мисленето си и да трансформирате живота си

„Промените ли мисленето си, вие променяте и света.” – Норман Винсънт Пийл

Естеството на мислите ни определя качеството на нашия живот, независимо дали той е тъжен, щастлив, или спокоен. Мислите, емоциите и чувствата, които са с радостен, оптимистичен и положителен характер, пораждат една жизненост в нас, караща кръвта ни да тече свободно и сърцето ни да бие щастливо. Те ни подбуждат към действие. Нека си припомним древната поговорка, че умът (мислите) може да мести планини. От друга страна, песимистичните, тъжни, и потискащи мисли водят до инертност и ни приковават към леглото.

Действията ни са практическите прояви на нашите мисли.

По тази причина е напълно ясно, че за да внесем щастие и усещане за удовлетвореност в своя живот, е необходимо да променим начина, по който мислим. Едно от хубавите неща на човешкия мозък е, че той с готовност усвоява всякакви промени в мисловните ни модели.

Ето 15 начина, с които можете да промените мисленето си и да насочите живота си в положителна насока.

Прочети още: 15 начина да промените мисленето си и да трансформирате живота си

Защо хората побеляват и умират от мъка?

Public Domain
 
Public Domain


Депресията и стресът съкращават живота и ускоряват стареенето благодарение на това, че предизвикват необичайни изменения в работата на гена ANK3 и редица други участъци от ДНК фактически във всички органи на тялото, твърдят учени в статия, публикувана в изданието Molecular Psychiatry.

Прочети още: Защо хората побеляват и умират от мъка?

2018 г. ще е съдбоносна за 4 от зодиакалните знаци, и не само


    

59e89a645e8a8

Какво ги чака знаците на  зодиака през новата година? Кой ще има нови постижения? И на кои мечтите ще се сбъднат?

Астролозите ви предлагат подробна информация за това, какво да очакват знаците на Зодиака през следващата година.

Прочети още: 2018 г. ще е съдбоносна за 4 от зодиакалните знаци, и не само

ГМО прасета стартират златната ера в трансплантациите на органи

animal-2530930_640
 
 
Ивайло Красимиров

Учени направиха значим пробив в областта на трансплантацията на органи. Изправени сме пред невероятната възможност безопасно да трансплантираме органи от други видове в човешкото тяло.

Прочети още: ГМО прасета стартират златната ера в трансплантациите на органи

Топ – 3 на вещиците в Зодиака


    

вещица

Разбира се, в това има известна доза хумор, защото има добри и зли  вещици … Но трябва да се обърне внимание на факта, че жените, родени под три знака на зодиака имат вродени магически способности … Значително по-големи – отколкото всички останали знаци!

Прочети още: Топ – 3 на вещиците в Зодиака

За първи път в историята: жена беше криогенно замразена в Китай

South China Morning Post
 
South China Morning Post
Ивайло Красимиров

Криониката представлява процес на дълбоко замразяване тялото на човек с идеята той да бъде ревитализиран след неопределено дълго време. Ако човекът има здравословен проблем, който днешната медицина не може да реши, например или иска да види бъдещето … Друг вариант е да се замрази дълбоко тялото (или дори само мозъка) на наскоро починал човек с надеждата един ден, когато науката позволи това, да бъде съживен. Това е само (научна) фантастика, нали?

Прочети още: За първи път в историята: жена беше криогенно замразена в Китай

Вирусът Зика е измислен, няма такъв

James Gathany/Wikimedia Commons
 
James Gathany/Wikimedia Commons

Вирусът Зика всява паника по света, но това е поредната измама, която разобличават медици и журналисти в Бразилия – страната, от която тръгва „епидемията“ от микроцефалия, пише Pravda.ru, като се позовава на техните изводи, според които този вирус, както и много други в последно време, са измислена история на мултинационалните корпорации, които се опитват да скрият своите престъпления и да всеят паника на планетата.

Прочети още: Вирусът Зика е измислен, няма такъв

Десет западни мита за мюсюлманите

2017 04 Muslims US Capitol

В книгата си „Митът за ислямската вълна“ известният канадски журналист и изследовател Дъг Сондърс описва някои широко разпространени на Запад лъжливи представи за мюсюлманската емиграция. Според него, както по-рано е било с евреите и католиците, днес мюсюлманите се възприемат като хора, неспособни да се интегрират в обществото, като бързо възпроизвеждаща се общност с религия, която е по-скоро идеология на завоеванието, отколкото вяра. С помощта на най-съвременните данни той се опитва да покаже доста по-малко тревожната истина за новопристигащите.

И така, нека разгледаме 10-те разпространени мита.

Прочети още: Десет западни мита за мюсюлманите

10 възможни причини за чувството на тревога и безпокойство, което те мъчи

girl-218706_1280
 
 

Страдате ли от усещане за тревога, което не можете да дефинирате и за което на пръв поглед няма разумна причина? Тук ще се опитаме да съберем най-често срещаните причинители, които може да предизвикват подобни усещания у човек.

Прочети още: 10 възможни причини за чувството на тревога и безпокойство, което те мъчи

Само този знак на зодиака е признат от астролозите за най- богат и благоденстващ

i
 
Астролозите твърдят, че финансовото благосъстояние зависи изцяло от разположението на звездите. Нека да видим кой знак на зодиака е признат за най-богат и най-успешен в правенето на пари. Рейтингът започваме от края.

Прочети още: Само този знак на зодиака е признат от астролозите за най- богат и благоденстващ

Сподели

Реклама