ПАРАЛЕЛНИ СВЕТОВЕ

7 опасни неща, които те връхлитат, ако игнорираш потенциала си

silhouette-1079240_1280
 
 
Мегавселена
  • 23 юни 2016 г. в 10:19 Последна промяна: 
    24 юни 2016 г. в 12:48


Отказвайки да признаем истинския си потенциал, с течение на времето това може да доведе до някои отрицателни последици върху живота ни. Историята познава много примери за лични успехи, но за съжаление, много повече са примерите за провалени съдби и разбити мечти.

Прочети още: 7 опасни неща, които те връхлитат, ако игнорираш потенциала си

Повярвай в себе си

Повярвай в себе си

„Има само една причина за човешкия провал. И това е липсата нa вяра в себе си.“

Уилям Джеймс

Вярата в себе си е основната движеща сила за справянето с превратностите в живота, ключовият фактор за постигане на успех. В нито една област от живота си не можем да напреднем ако не вярваме в себе си.

Прочети още: Повярвай в себе си

7-те етапа на личностно развитие и израстване: Ти къде си?

stairs-2661149_640
 
 
Ивайло Красимиров

Да познаваш етапите на личностното развитие е критично важно за по-нататъшното ти израстване, ако искаш да се развиваш като човек и да постигаш успех.

Прочети още: 7-те етапа на личностно развитие и израстване: Ти къде си?

Как да променим нагласата си от недоволство към благодарност?

Всичко във  Вселената е съставено от вълни и вибрации, които са в непрекъснат взаимообмен. Ние живеем в поток от вибрираща енергия с невидима честота. Във всеки един момент,  излъчваме енергия, която се улавя от околните и влияе на всичко около нас. Тя определя как  ни възприемат другите, какви ще са  отношенията ни, определя всичко, което ще ни се случи.

Прочети още: Как да променим нагласата си от недоволство към благодарност?

Любовта е топла супа

2017 09 love

Денят на любовта е, а какво виждаш? Любовта става все по-малко, претенциите – все повече. В началото не искаш повече от цвете, прегръдка. Повече от нечии уши, които да те чуят. Повече от устни, в които да впиеш своите. Ръка, която да хванеш. Така ти е повече от добре. Имаш чувството, че имаш всичко. Че си намерил това, което толкова дълго си търсил. Сякаш можеш да отидеш до Луната и обратно, а космосът да си гледа работата. Сякаш си планета, открила своето Слънце. Въртиш се около него. Радваш се на топлината му. Понякога се париш, понякога ти става леко студено. Но знаеш, че го има.

Прочети още: Любовта е топла супа

Как да останем позитивни сред негативизма около нас?

Една от основните трудности по пътя на израстването и постигане  на мечтите ни, е справянето с негативизма около нас.

Когато четем позитивна литература и истории за успели хора, ние лесно се вдъхновяваме, започваме да вярваме повече в себе си и решаваме да направим крачка напред. Докато четем книги и посещаваме  семинари, чувстваме прилив на енергия, сякаш ни порастват криле.

Прочети още: Как да останем позитивни сред негативизма около нас?

Да забравяш е нормална функция на паметта

мозък
 
 
Ивайло Красимиров

Често всеки от нас забравя за неща, които дори считаме за важни и които могат да променят нашия ден, дори понякога нашия живот. Разпространено е разбирането, че да забравяш е нещо лошо, дори че това е сигнал за нарушени функции на мозъка в неговата част за „складиране“ на информация.

Учени от Университета в Торонто, Канада, имат обаче друго мнение за процеса на забравяне. Според тях забравянето е начин да станем по-умни и дори да подобрим живота си.

Прочети още: Да забравяш е нормална функция на паметта

Как да се справим със скуката и липсата на мотивация?

„За да живееш свободно и щастливо, трябва да пожертваш скуката. Това не винаги е лесно…“

Ричард Бах

Вероятно сте попадали в състояние на отегчение, когато се чудите какво да правите или вършите обичайните си задължения с досада, когато нищо наоколо не ви вълнува, нищо ново не се случва, а стрелките на часовника се движат едва-едва…С една дума- скука.

Прочети още: Как да се справим със скуката и липсата на мотивация?

КАРМИЧНИ ВЪЗЛИ: ЗАЩО ЖЕЛАНИЯТА ВИ НЕ СЕ ИЗПЪЛНЯВАТ?

Да, понякога, като гледате другите, си мислите: как така техните желания се изпълняват с лекота, а моето така и не се случва, независимо какви усилия полагам? Причините са кармични възли.

Прочети още: КАРМИЧНИ ВЪЗЛИ: ЗАЩО ЖЕЛАНИЯТА ВИ НЕ СЕ ИЗПЪЛНЯВАТ?

Никога не сте сами

Чувствали ли сте се някога сам/а?

Като казвам „сам“, нямам предвид да сте без партньор или без семейство. Човек може да има семейство, работа, да се движи в компания и въпреки всичко да се чувства сам, неразбран, различен, сякаш от друг свят, като вълк единак…

Понякога в трудни моменти, когато няма кой да ни помогне, ни се струва че живеем във враждебен свят, заобиколени от потенциално опасни за нас хора или такива, които ни използват. Не можем да имаме доверие на никого…

Прочети още: Никога не сте сами

Сподели

Реклама

  • 1

  • 3