ПАРАЛЕЛНИ СВЕТОВЕ

Да забравяш е нормална функция на паметта

мозък
 
 
Ивайло Красимиров

Често всеки от нас забравя за неща, които дори считаме за важни и които могат да променят нашия ден, дори понякога нашия живот. Разпространено е разбирането, че да забравяш е нещо лошо, дори че това е сигнал за нарушени функции на мозъка в неговата част за „складиране“ на информация.

Учени от Университета в Торонто, Канада, имат обаче друго мнение за процеса на забравяне. Според тях забравянето е начин да станем по-умни и дори да подобрим живота си.

Прочети още: Да забравяш е нормална функция на паметта

КАРМИЧНИ ВЪЗЛИ: ЗАЩО ЖЕЛАНИЯТА ВИ НЕ СЕ ИЗПЪЛНЯВАТ?

Да, понякога, като гледате другите, си мислите: как така техните желания се изпълняват с лекота, а моето така и не се случва, независимо какви усилия полагам? Причините са кармични възли.

Прочети още: КАРМИЧНИ ВЪЗЛИ: ЗАЩО ЖЕЛАНИЯТА ВИ НЕ СЕ ИЗПЪЛНЯВАТ?

Никога не сте сами

Чувствали ли сте се някога сам/а?

Като казвам „сам“, нямам предвид да сте без партньор или без семейство. Човек може да има семейство, работа, да се движи в компания и въпреки всичко да се чувства сам, неразбран, различен, сякаш от друг свят, като вълк единак…

Понякога в трудни моменти, когато няма кой да ни помогне, ни се струва че живеем във враждебен свят, заобиколени от потенциално опасни за нас хора или такива, които ни използват. Не можем да имаме доверие на никого…

Прочети още: Никога не сте сами

Повярвай в себе си

Повярвай в себе си

„Има само една причина за човешкия провал. И това е липсата нa вяра в себе си.“

Уилям Джеймс

Вярата в себе си е основната движеща сила за справянето с превратностите в живота, ключовият фактор за постигане на успех. В нито една област от живота си не можем да напреднем ако не вярваме в себе си.

Прочети още: Повярвай в себе си

Светът като наше отражение

Светът, в който живеем, е един, но толкова различен за всички нас…

За някои той изглежда мрачен, студен, пълен с опасности, нещастни случаи, престъпления, бедност и мизерия. Те са убедени че хората са зли, безчувствени и използвачи.

Прочети още: Светът като наше отражение

Как да променим нагласата си от недоволство към благодарност?

Всичко във  Вселената е съставено от вълни и вибрации, които са в непрекъснат взаимообмен. Ние живеем в поток от вибрираща енергия с невидима честота. Във всеки един момент,  излъчваме енергия, която се улавя от околните и влияе на всичко около нас. Тя определя как  ни възприемат другите, какви ще са  отношенията ни, определя всичко, което ще ни се случи.

Прочети още: Как да променим нагласата си от недоволство към благодарност?

Можем ли да привлечем късмета на своя страна?

Ключът за вратата, през която влиза късметът, е у самия теб.“

Японска пословица

Често казваме че някои хора са късметлии и във всичко им върви, а други са неудачници и сякаш обстоятелствата действат срещу тях.

Защо е така? И какво е късметът всъщност?

Привилегия, с която се раждаме, птичето, което каца веднъж на рамото, или следствие от нашето мислене, очаквания и нагласи?

Буквално преведена, думата „късмет“ означава „съдба, участ“, а в тълковния речник може да открием и други определения: „сполука, щастие, щастлива случайност, шанс“.

Прочети още: Можем ли да привлечем късмета на своя страна?

Как да останем позитивни сред негативизма около нас?

Една от основните трудности по пътя на израстването и постигане  на мечтите ни, е справянето с негативизма около нас.

Когато четем позитивна литература и истории за успели хора, ние лесно се вдъхновяваме, започваме да вярваме повече в себе си и решаваме да направим крачка напред. Докато четем книги и посещаваме  семинари, чувстваме прилив на енергия, сякаш ни порастват криле.

Прочети още: Как да останем позитивни сред негативизма около нас?

Как да се справим със самотата?

„Ако някой е сам, не значи, че е самотен, също както ако някой е сред тълпата, пак не значи, че не е самотен.“ Епиктет

Чувствате ли се самотни? Изпитвате ли нужда от приятели, от любим, от човек, които ви разбира и приема, от някой, с когото да можете да бъдете себе си, да се чувствате важни и необходими?

Прочети още: Как да се справим със самотата?

Как да се справим със скуката и липсата на мотивация?

„За да живееш свободно и щастливо, трябва да пожертваш скуката. Това не винаги е лесно…“

Ричард Бах

Вероятно сте попадали в състояние на отегчение, когато се чудите какво да правите или вършите обичайните си задължения с досада, когато нищо наоколо не ви вълнува, нищо ново не се случва, а стрелките на часовника се движат едва-едва…С една дума- скука.

Прочети още: Как да се справим със скуката и липсата на мотивация?

Паник атаките не са съдба

АКО НЕ МОЖЕТЕ

ДА ПОБЕДИТЕ СТРАХА,

СПРИЯТЕЛЕТЕ СЕ С НЕГО!

В тази статия ще разгледам страхa в негова друга форма – паническите  атаките (ПА). Виждам, че във форумите много мъже и жени споделят, че са пленници на паник атаки и търсят помощ, искат да се освободят и да започнат да живеят. Тези атаки са ми познати, знам какво е усещането и бих искала да кажа някои неща на всички, които живеят в техния ад и на техните близки.

Прочети още: Паник атаките не са съдба

Сподели